Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

Jouw video ook hier plaatsen. Stuur me de link naar je video (youtube of vimeo) en ik plaats je video graag! Je kunt ook een mp4 video naar me sturen. Als het videobestand groter is dan 10 Mb moet je het sturen via de gratis dienst Wetransfer.

LUDWIG D.J. EGGERMONT Natuur en bedrijvenparken

Ludwig onderzocht de verandering van een bedrijventerreinen als gevolg van de toevoeging van natuur. Maakt de natuurlijke omgeving het bedrijventerrein tot een bedrijvenpark. Verder was de vraag of dit bijdraagt aan een beter imago en aan een prettiger omgeving om in te werken en klanten te ontvangen. Natuur in de directe werkomgeving en tijdens de lunchpauze leidt tot een hogere productiviteit van al het personeel.

Deze serie brengt in beeld hoe het bovenstaande in praktijk wordt gebracht. Van keurig verzorgd en goed bijgehouden groene partijen tot vergeten en verwaarloosde stukjes grond, van echte natuur tot complete imitatie.

HANS VAN WEELDEN kijkt eigenzinnig én filmisch naar het publiek van de Amstedam pride
 Geneviève Rietveld ANDERS KIJKEN / ANDERS ZIEN

Neem ook een kijkje op de website van Geneviève Rietveld

De doorzichtige mens, een serie foto’s waarin de mens, in meer of mindere mate, de hoofdrol speelt. Achter, door glas, reflecties in raam en water, structuren en materialen spelen naast de figuranten een grote rol.

 

Geneviève geeft een draai aan het alledaagse. De werkelijkheid van alledag wordt een nieuwe ervaring als je naar haar beelden kijkt. Boodschappen doen, een hotspot achter het raam en dat hele kleine figuurtje achter het steigerdoek: het gewone in een ander perspectief. Het observeren, zien en vastleggen op het juiste momentum, levert een verscheidenheid aan beelden op. De twee belangrijkste componenten, het materiaal en de figuranten geven de foto’s een driedimensionale gelaagdheid, een vervreemdend prisma; een wereld die we niet kennen vanuit onze gebruikelijke waarneming. De lagen scheppen ook een afstand tussen de toeschouwer en de kijker waardoor er bijna heimelijke, sferische situaties ontstaan. De schijnbare tegenstelling tussen de anonimiteit van de persoon en door benadrukte structuren bieden een stuk spanning in het beeld en wekken nieuwsgierigheid op naar het verhaal erachter. De beschouwer wordt uitgenodigd de nieuwe wereld van een eigen verhaal te voorzien!

 MICHEL LICHTENBERG de georganiseerde chaos van het kleurrijke India

De kleine gebruikte onderdelen- en gereedschap-winkeltjes en de reparatie-zaakjes fascineren Michel omdat ze de georganiseerde chaos van het kleurrijke India tonen. Het feit dat het spul allemaal ook nog werkt en functioneel is, spreekt Michel bovendien erg aan. India staat regelmatig op zijn reisschema.

TUOL SLENG door John Moest sociaal documentair

Mijn fotovriend John Moest stuurde op verzoek me de serie TUOL SLENG.

Oorspronkelijk was Tuol Sleng een hogeschool in Cambodja totdat deze in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het begrip ‘speciale veiligheidsdienst’ moet snel uit de wereld worden geholpen omdat het gebouw door deze dienst gebruikt werd als gevangenis. Een zeer beruchte gevangenis wist John me te melden. De gevangen werden gemarteld en tenslotte gedood en op een vreselijke manier uitgeroeid. Om dat zo goedkoop mogelijk te doen werd de schedel van de politieke gevangen ingeslagen. Bij de bevrijding van Phnom Penh in 1979 vonden de Vietnamezen hier slechts zeven overlevenden. Eén van deze zeven heeft John gefotografeerd als laatste foto in de serie. Nadat de Rode Khmer verjaagd was, is hier het Tuol Sleng-museum gevestigd.

VIDEO/FILM BEELDEN

people in their own enviroment | PIET KEMP photography

PIET KEMP | people in their own enviroment

 

Ik kwam deze foto's van Piet Kemp tegen op instagram en op Flickr.  Foto's uit de fotodoos van weleer. Foto's die ons meenemen naar de jaren tachtig van de vorige eeuw; 'toen was geluk nog heel gewoon en hing er een lapje uit de brievenbus', zongen Koot en Bie. Piet is behept met het fotovirus sinds zijn jeugd. Opgegroeid in de mijnwerkersstreek in Limburg was hij voorbestemd om ook ondergronds te gaan. Maar na zijn militaire diensttijd besloot Piet anders. Hij ging naar de Fotovakschool te gaan en later naar de stichting F32 in Amsterdam. Piet kreeg o.a. les van Rutger ten Broeke en Blanca Wasowicz, niet de minsten. Een zeker invloed is door de vele werkbesprekingen bij f32 en door het bestuderen van het werk van klassiekers als b.v. Diane Arbus, August Sander, Vivian Maier en Robert Doisneau ongetwijfeld wel in zijn werk te herkennen.

 

Als je zijn werk op zijn website wilt bekijken klik dan hier.

Stuur ook een serie in om hier te plaatsen. De series worden geplaatst met een korte tekst (maximaal 200 woorden) die je er zelf bij schrijft. Uiteraard met naamsvermelding. Foto's stuur je op via het submenu communicatie.

HANS WISSINK

portret en figuur

Hans volgde in 1985/1986/1987 een aantal cursussen figuurfotografie aan de toenmalige Academie voor Fotografie te Haarlem (studio Hans Götze). Na een soloexpositie [1987] in een galerie in Velp had Hans de smaak te pakken mede door de positieve reacties daarop. Zijn specialisatie werd fotografie in portretten en figuurstudies.

 

Zijn werk kenmerkt zich wat mij betreft door een secure compositie, het spel van licht en donker en de fraaie detailleringen. Zijn werk is vaak verrassend qua uitdrukking en inhoud.

Zelf zegt hij: "Denken in vormen, schrijven met licht" is een bekend gezegde in de fotografie dat ik graag van toepassing wil laten zijn op mijn fotografie. Fotografie van expressie, vormen en lijnen van het menselijk lichaam."

modellen

Heidi en Serai

Marrit

Michelle

SERIES

Hieronder staat een foto uit de serie straatfoto's die ik maakte in Antwerpen. Hier kan ook jouw serie komen als je me een aantal foto's stuurt of aan de digitale FOTO REVIEW deelneemt.

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL