Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

foto en tekst van Ton Constandse

Een bijdrage van

Ton Constandse

 

Fotografie: is dat de kunst van het vangen van licht of de kunst van het zien? Kijken is iets anders dan zien. Zien gaat verder. Zien ontstaat als je bereid bent om onbevangen te kijken, om af te wijken van dat wat ‘moet' of dat wat 'hoort'. Zien is wat mij betreft het begin van een creatief proces.

 

Het meisje dat je hier ziet staat op een veerboot van Bali naar Lombok. Ze kijkt naar de golven en is met haar gedachten ver van waar ze nu is. Toen ik de foto later terugzag raakte me niet alleen haar oogopslag, maar ook haar mond. De ontspanning, het moment waarop ze niet meer bewust in het hier en nu is. Je zou het een soort van droomtoestand kunnen noemen. Dát is het moment dat we allemaal kennen, het is het moment waarop we ontvankelijk zijn voor creativiteit. Je voelt het als je met je camera onderweg bent en ineens zomaar gegrepen wordt door een beeld, een compositie, het invallende licht of de beweging. Alles valt zomaar ineens samen. Mooi zijn die momenten, het is de kunst om ze te vangen.

 

Ton Constandse

een beeld van Nelly van den Boom

Ruim tien jaar geleden nam Nelly van haar zoon, die fotograaf is, een digitale camera en computer over. Terstond stortte ze zich op deze nieuwe wereld. Zoon Erik werd dagelijks gebeld ter ondersteuning. Al gauw werd ze lid van zowel fotoclub Het Motief als de fotoclub in Landgraaf.

 

Weinig gehinderd door kennis van zaken en voortgedreven door haar gebruikelijke enthousiasme kwamen haar pure impulsen aan het licht. Met name haar liefde voor natuur en bloemen kon ze uitleven met de camera. Ook beeldbewerking maakte ze zich eigen, op haar eigen manier van onuitputtelijk uitproberen.

 

Juist haar niet-academische puurheid is wat haar onderscheidt van menig ander amateur fotograaf.

 

Klik hier voor een bezoekje aan haar site.

 

schetsboek ook voor jou!

BERLIN, for the tourist

BERLIN, early bird

Het schetsboek is bedoeld voor foto's die nog geen bestemming hebben gekregen in een serie en dat misschien ook wel nooit krijgen omdat ze gewoon single blijven. Als je foto's, natuurlijk met naamsvermelding, in het schetsboek wilt plaatsen stuur die dan op via het het menu communicatie. Een titel of een enkele regel tekst is prima als onderschrift. Een mocht je toch een paar foto's bij elkaar willen plaatsen zonder dat het meteen om een serie gaat, dan kan dat natuurlijk ook!

schetsboek delen van foto's

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL