Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

Carlijn is een jonge hedendaagse Nederlandse fotografe die zich tijdens haar opleiding aan de Willem de Kooning Academy specialiseerde in mode. Tijdens bezoeken aan fotoclubs en bij het geven van mentoraten kom ik met enige regelmaat fotografen tegen die zich bezig houden met het fotograferen van modellen. Het levert vaak foto's op met standaard poses. Het model is en blijft echt een model. Juist hedendaagse modefotografen kunnen een geweldige inspiratiebron zijn om van die geijkte 'modelpaden'  af te wijken. Carlijn Jacobs maakt werk dat stimulerend kan zijn.

 

Kijk ook eens naar de klassiekers uit vervlogen tijden of juist professionals die vandaag de dag tot de top behoren.

 

Richard Avedon

Guy Bourdin

David LaChapelle

Tim Walker

 

 

 

 

 

 

Meer foto's van Carlijn Jacobs in het boek fotografen inspireren fotografen of op haar website

Jodi Bieber

 

De professionele carrière van Jodi Bieber begon tijdens de Democratische verkiezingen in 1994 voor The Star Newspaper in Zuid-Afrika na drie korte cursussen bij The Market Photography Workshop in Johannesburg te hebben bijgewoond.

Een keerpunt was haar selectie om deel te nemen aan de World Press Masterclass die in 1996 in Nederland werd gehouden. Dit opende de deur om de wereld rond te reizen in opdracht van internationale tijdschriften en NGO's. Ze heeft talloze internationale prijzen gewonnen, waaronder de Premier Award op World Press Photo in 2010. Ze bleef gedurende deze tijd haar eigen projecten vervolgen en besteedt momenteel het grootste deel van haar tijd aan deze manier van werken. Haar drie monografieën "Between Dogs and Wolves - Opgroeien met Zuid-Afrika, 1996; Soweto, 2010 en Real Beauty 2014 en andere werken worden tentoongesteld in solo- en groepshows in binnen- en buitenland. Haar werk heeft ook huizen gevonden in een aantal belangrijke collecties zoals The Artur Walther Collection, The François Pinault Collection, The Johannesburg Art Gallery en Iziko Museums Collection.

 

Ze begeleidt studenten met hun projecten, lezingen en geeft fotografische workshops over de hele wereld.

vrouwen die hun echtgenoten hebben vermoord

"Ik had toestemming om een dag door te brengen in de vrouwelijke gevangenis The Johannesburg, waar vrouwen werden gefotografeerd en geïnterviewd die hun echtgenoten hebben vermoord. De meeste vrouwen die ik sprak doodden hun partners of liet hun partners ter zelfverdediging vermoorden. De meesten waren op zoek naar Amnesty van de Zuid-Afrikaanse regering."

 

de feiten

In Zuid Afrika…...........

Eén vrouw wordt elke zes dagen gedood door haar intieme partner

Eén vrouw wordt elke 26 seconden verkracht

Een op de vier vrouwen wordt regelmatig geslagen door haar intieme partner

Fotografen die gearchiveerd zijn in het boek FOTOGRAFEN INSPIREREN FOTOGRAFEN kun je hier downloaden

fotografen

Hier plaats ik regelmatig bekende en minder bekende fotografen waarvan het werk inspirerend is. Fotografen waarvan het werk van deze pagina verdwijnt zijn nog wel beschikbaar via het boekwerk

 

 fotografen inspireren fotografen

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL