Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

boeken met eigen werk

BLURB PRINTING ON DEMAND

Ik maak veel fotoboeken voor eigen gebruik via BLURB. Het zijn boeken met foto's uit een bepaalde periode of thematische boeken. De meeste boeken zijn niet zozeer een eindproduct. Ik gebruik ze vaak om foto's te selecteren voor een expositie of presentatie. Bovendien is het gewoon lekker om even snel een aantal van je foto's te bekijken en te vergelijken. Als je wilt kijken naar mijn boeken op blurb: BLURBBOEKEN van PETER VAN TUIJL

 

TEGENWOORDIG WERK IK MET RUSSELLPRINT

In het interview met Eli Dijkers vertelde hij me dat hij een dummy, als inzending voor Unseen 2017, bij Russellprint had laten drukken.Het was niet alleen fraai vanwege het prachtige fotowerk van Eli maar zeker ook vanwege de printkwaliteit van RussellPint. Inmiddels heb ik een aantal proefboeken gemaakt en ik ben heel enthousiast! Niet in het minst als je in aanmerking neemt dat de prijs/kwaliteit verhouding van de boeken uitstekend is. Bij meer dan 10 exemplaren krijg je ook nog eens een proefdruk, volledig op het juist papier en gebonden zoals je het boek besteld had. Klasse!

Kijk eventueel op RUSSELLPRINT.NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANDERE BOEKEN

Als fotograaf heb ik in de afgelopen jaren foto's gemaakt voor verschillende boeken die commercieel op de markt zijn gebracht.

 

 

 

  • KLASGENOTEN
  • KUNSTENAARS IN DE OUDE IJSSELSTREEK MUZIEKVERENIGINGEN IN DE OUDE IJSSELSTREEK AMPHION 1968-2010.
  • DOOR TE VERTELLEN ZIE JE DE RICHTING
  • HUIS & HABITAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit boek is één van de boeken die in 2017 door RUSSELLPRINT.NL is gedrukt.

2010/Koningin Beatrix opent Amphion door het grote boek AMPHION 1968-2010 te openen.

Wonderling is verschenen ter gelegenheid van de expositie van oktober t/m december 2017 in FOTO21 te Bredevoort.

Dit is het jaarboek 2016 met foto's die de moeite waard zijn en gemaakt in 2016. Printing on demand bij Blurb.

Bij Blurb maakte ik meestal boeken in enkelvoud; gewoon voor mijn eigen archief. Als anderen belangstelling voor een boek hadden, liet ik extra boeken drukken.

HUIS&HABITAT in eigen beheer

Huis & Habitat is verschenen op 4 februari 2017 en was in juni 2017 uitverkocht. De oplage was 260 boeken.

Het boek is in te kijken op ISSUU.com

 

Drukwerk Grafistart Lichtenvoorde

Vormgeving Elaine Jeanmaire

Uitgave in eigen beheer

Isbn 978-90-826220-0-3

Een patiënt met een multitrauma na een ernstig ongeval gaat doorgaans tijdens een lange revalidatie door een diep dal. Naast de lichamelijke letsels die soms (gedeeltelijke) invaliditeit kunnen veroorzaken, is het psychische leed niet te onderschatten. Lang niet ieder slachtoffer die lichamelijk geneest, lukt het om uit het psychisch dal te klimmen. Met soms grote gevolgen voor hemzelf, gezin, werk en sociale contacten.

 

Op verzoek van traumatoloog dr. Sjoerd van der Meer volgde journalist Leo Traas het verloop van het hele traject. Hij schreef op ingetogen wijze over: het ongeval, het verblijf in de ziekenhuizen, de revalidatie, de psychische gevolgen voor het gezin, de gesprekken bij de psycholoog en het herstel.

 

Fotograaf Peter van Tuijl vult het verhaal aan met schitterende en treffende foto’s. Hierdoor ontstaat een uniek en meeslepend beeld van de gevolgen en verwerking van een multitrauma.

 

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL