Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

waar laat ik mijn boeken drukken

BLURB PRINTING ON DEMAND

Ik maak veel fotoboeken voor eigen gebruik via BLURB. Het zijn boeken met foto's uit een bepaalde periode of thematische boeken. De meeste boeken zijn niet zozeer een eindproduct. Ik gebruik ze vaak om foto's te selecteren voor een expositie of presentatie. Bovendien is het gewoon lekker om even snel een aantal van je foto's te bekijken en te vergelijken.

Als je wilt kijken naar mijn boeken op blurb: BLURBBOEKEN van PETER VAN TUIJL

TEGENWOORDIG WERK IK MET DRUKWERKNODIG (voorheen RUSSELLPRINT)

In het interview met Eli Dijkers vertelde hij me dat hij een dummy, als inzending voor Unseen 2017, bij Russellprint had laten drukken.Het was niet alleen fraai vanwege het prachtige fotowerk van Eli maar zeker ook vanwege de printkwaliteit van RussellPint. Inmiddels heb ik een aantal boeken gemaakt en ik ben heel enthousiast! Niet in het minst als je in aanmerking neemt dat de prijs/kwaliteit verhouding van de boeken uitstekend is. Bij meer dan 10 exemplaren krijg je ook nog eens een proefdruk, volledig op het juiste papier en gebonden zoals je het boek besteld had. Klasse!

Kijk eventueel op drukwerknodig

BIJ GROTERE OPLAGE

Dan kies ik al jaren voor GRAFISTAR (Lichtenvoorde) en voor IPSKAMP PRINTING. Grafistar is een professionele organisatie, betrouwbaar en het zijn vooral meedenkers. Er wordt in oplossingen gedacht. Voor oplagen van pakweg vanaf 200 kun je hier prima terecht! Ipskamp laat ik mijn werk ook graag maken. Persoonlijke benadering en bij oplagen  die variëren van 40 tot pakweg 150 stuks een van mijn favoriete drukkers.

JAARBOEKEN 2017

Klik op de boekomslagen hiernaast om de het eerste en tweede deel via issuu.com te bekijken.

 

 

De boeken werden gedrukt door drukwerknodig.nl (voorheen Russellprint) uit  Groningen

boeken met eigen werk

HUIS&HABITAT in eigen beheer

Huis & Habitat is verschenen op 4 februari 2017 en was in juni 2017 uitverkocht. De oplage was 260 boeken.

Het boek is in te kijken op ISSUU.com

 

Drukwerk Grafistart Lichtenvoorde

Vormgeving Elaine Jeanmaire

Uitgave in eigen beheer

Isbn 978-90-826220-0-3

TWEEDE DRUK

Het boek is in januari 2018 met 4 andere boeken uit 55 verschenen publicaties genomineerd voor het Beste Boek Achterhoek-Liemers. Uiteindelijk is het boek In het voetspoor van Meester Heuvel tot het winnende boek uitgeroepen. Met het juryrapport over Huis en Habitat was ik erg in mijn sas. De tweede druk is niet voor niets verschenen!De tweede druk van het boek is inmiddels ook uitverkocht

ANDERE BOEKEN

Als fotograaf heb ik in de afgelopen jaren foto's gemaakt voor verschillende boeken die commercieel op de markt zijn gebracht.

 

 

  • KLASGENOTEN
  • KUNSTENAARS IN DE OUDE IJSSELSTREEK MUZIEKVERENIGINGEN IN DE OUDE IJSSELSTREEK AMPHION 1968-2010.
  • AMPHION de nieuwbouw vande schouwburg en het laatste jaar optredens in het oude theater.
  • DOOR TE VERTELLEN ZIE JE DE RICHTING

2010/Koningin Beatrix opent Amphion door het grote boek AMPHION 1968-2010 te openen.

Een patiënt met een multitrauma na een ernstig ongeval gaat doorgaans tijdens een lange revalidatie door een diep dal. Naast de lichamelijke letsels die soms (gedeeltelijke) invaliditeit kunnen veroorzaken, is het psychische leed niet te onderschatten. Lang niet ieder slachtoffer die lichamelijk geneest, lukt het om uit het psychisch dal te klimmen. Met soms grote gevolgen voor hemzelf, gezin, werk en sociale contacten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verzoek van traumatoloog dr. Sjoerd van der Meer volgde journalist Leo Traas het verloop van het hele traject. Hij schreef op ingetogen wijze over: het ongeval, het verblijf in de ziekenhuizen, de revalidatie, de psychische gevolgen voor het gezin, de gesprekken bij de psycholoog en het herstel.

 

Fotograaf Peter van Tuijl vult het verhaal aan met schitterende en treffende foto’s. Hierdoor ontstaat een uniek en meeslepend beeld van de gevolgen en verwerking van een multitrauma.

De musical Edith Piaf in het laatste jaar van de schouwburg Amphion. Hoofdrol Liesbeth List.

LOVE LUXURY  - LOVE THINGS

De vader van Peter van Tuijl was sigarenmaker en zijn moeder huisvrouw. Tijdens zijn eerste kinderjaren hielden ze nog kostgangers om net wat meer armslag te heb-ben. Met zes zonen was het geen vetpot. Misschien is dat de reden dat hij gevoelsmatig een enigszins ambivalente houding heeft met alles wat riekt naar weelde en luxe. Tegelijkertijd is er het besef dat veel mensen in de Westerse samenleving, -maar zeker niet allemaal-, niets te kort komen.

 

De rijkste 10 procent van de bevolking bezit meer dan de helft (61 procent) van het totale vermogen in Nederland. De top 2 procent binnen deze groep heeft zelfs een derde van dat vermogen in handen, terwijl de onderste 60 procent van de Nederlandse bevolking bij elkaar opgeteld ongeveer 1 procent van het totale vermogen bezit.[– bron: NOS.nl –]

 

Cijfers die implicaties inhouden als het gaat om het ver-garen van invloed, macht en luxe! Zij die vele euro’s of dollars bezitten, tot de rijksten der aarde behoren, schromen niet om zich in velerlei opzichten verder exhibitionistisch te verrijken.

KIJK VIA ISSUU in het boek LOVE LUXURY  - LOVE THINGS

ATHENS lost in time | oktober 2018

ATHENS lost in time

 

hard cover / 112 pages full color /biotop paper 160 gsm / 210 x 297 mm

ISBN 978-90-826220-2-7

Het boek is te koop voor € 22,-- en tijdens de opening van de expositie TIJD [11-11-2018 Galerie FOTO21 Bredevoort] voor € 19,--.

 

 

 

 

Bestellen en thuis laten bezorgen kan ook via info@fotopetervantuijl.nl.

(verpakkings- en verzendkosten € 5,50)

 

 

Kijk hier voor een impressie met een aantal pagina's via Issuu.com

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL