Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

blogs

Hele fraaie en interessante BLOGS

met de nadruk op de inhoud en de fotografische vorm

foto peter van tuijl

de kat, de liefde en de dood | fotografie peter van tuijl

compositie en straatfotografie

Jonah Falke, multikunstenaar [nov 2017]

Afgelopen week zocht ik Jonah weer eens op. Het was al te lang geleden dat ik hem gezien had. Hij woont nu tijdelijk in een dijkhuisje tussen de Maas en de Waal in, een oppas dijkhuisje. Er is ook een oppas kat en Jonah's vriendin is er ook, althans 's avonds. Dat huisje kwam goed uit, vertelde Jonah me. "Ik kan hier fijn werken aan mijn tweede boek. Er zijn wel kippen maar verder zie je niemand.

 

Lees meer ....

 

 

DE BLOG VAN

 

JONAH FALKE

Interessante sites|blogs waar je bijzondere projecten kunt bekijken

Boek van Eric Kim

Tijdens mijn lezingen over straatfotografie beweer ik ten stelligste dat het bij straatfotografie in de eerste plaats gaat over de inhoud. Wat gebeurt er op dat (beslissende) moment, wat is er zo speciaal aan die situatie of wat voor een figuur is de 'hoofdrolspeler' in het theater van de werkelijkheid. Ik blijf bij die stelling; nog sterker als je met zorg je compositie probeert samen te stellen, ben je geheid te laat. Dat neemt overigens niet weg dat je als wat meer ervaren straatfotograaf een neus lijkt te krijgen voor hét moment én de compositie. Je denkt er niet meer over na, je doet het bijna op de automatische piloot. Toch achteraf, bij het proces van selecteren en wellicht een beetje bijsnijden, begint opnieuw de vraag in welke vorm je het 'verhaal' het best voor het voetlicht kunt brengen. Dus toch compositie ........

 

lees meer .......

 

 

download het boek van Eric Kim hier

foto peter van tuijl

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL