Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

LensCulture's 10 most read articles of 2017

ARCHIEF

PREDICAAT BMK [BONDSMEESTERKLASSE] VOOR VIER FOTOGRAFEN maart 2018

DE NIEUWE

BONDSMEESTERS

 

JAN MOES

PAULI GERRITSEN

HANS VAN DER POL

HANS HEERES

 

BMK is de hoogste onderscheiding die in de vrijetijds fotografie kan worden behaald. Een inzending bestaat uit een collectie van minimaal 12 foto's in een samenhang.

Afgelopen zaterdag 10 maart 2018 vond in het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) de ballotage plaats voor het predicaat BondsMeesterKlasse. Het predicaat BMK is de hoogste onderscheiding die door het Centrum van de Vrijetijdsfotografie (Fotobond) wordt uitgereikt.

Er waren 36 inzendingen waarvan er in de eerste selectieronde 7 afvielen. De overige 29 fotografen legden hun thematisch portfolio, bestaande uit minimaal 12 foto's, voor aan een driekoppige jury. De jury waren Veronique Jansen (fotograaf en medewerker PR en communicatie Museum Hilversum), Corrie de Kruif (fotograaf) en Ruud Visschedijk (directeur Nederlands Fotomuseum).

Het predicaat BMK werd aan vier fotografen toegekend namelijk aan Jan Moes, Pauli Gerritsen, Hans van der Pol en Hans Heeres

De portfolio's van een achttal beoordeelde de jury als kandidaat-BMK. Deze fotografen maken op basis hiervan gedurende twee jaar deel uit van de landelijke groep Bondsmeesters. Dit zijn Jan Pieter Leupen, Martin Janssen, Jan Versteeg, Paul Schot, Marcel van Balken, Wil Groen, Teus de Groot en Joty Biegel.

Het behalen van het predicaat  BMK en kandidaat BMK is zeker geen sinecure en dus een welgemeend Proficiat!

Om een indruk te geven heb ik uit elke portfolio één beeld geselecteerd.

hans van der pol   cuba

pauli gerritsen moeder en kind nepal

jan moes kindertijd

hans heeres eiland

2018

NIEUWE OOGST

BMK en KANDIDAAT-BMK

Wil Groen inwijdingsritueel

Jan Versteeg ijsland

Jan Pieter Leupen z.t.

Joty Biegel chill

Martin Janssen levenslijn

Paul Schot Emptiness-Neuer-Heimat

Teus de Groot z.t.

Marcel van Balken The house of the fisherman

8 keer het predicaat KANDIDAAT-BMK

INTERESSANT ARTIKEL

Verrassende straatfotografie

Mesmerized by the raucous energy of city-wide festivals in Spain, this photographer ducks into side streets in order to capture the quiet moments that surround these boisterous events. Photos by David Salcedo.

 

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

 

door PETER VAN TUIJL