Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

 

NIEUWE MEESTERS IN DE VRIJETIJDSFOTOGRAFIE

Zaterdag 9 maart 2019 vond in het Nederlands Fotomuseum (NFM Rotterdam) de ballotage plaats voor het predicaat BondsMeesterKlasse (BMK). Het predicaat BMK is de hoogste onderscheiding die door het Centrum van de Vrijetijdsfotografie (Fotobond) wordt uitgereikt. Er waren 24 inzendingen waarvan er in de eerste selectieronde 6 afvielen. De overige 18 fotografen legden hun thematisch portfolio, bestaande uit minimaal 12 foto's, voor aan een driekoppige jury. De professionele juryleden waren Marieke Wiegel (hoofd presentatie NFM), Katharina Pöhlmann (fotograaf en docent Fotoacademie Amsterdam) en Maurice Brandts (fotograaf en docent Fotovakschool Rotterdam).

Het predicaat BMK werd aan vier fotografen toegekend namelijk aan John van Loon, Ger Middelkoop, Cobi Neeft en Geert Noij. Met het predicaat BMK worden ze  geacht tot de top van de Nederlandse vrijetijdsfotografie te behoren en maken ze vanaf nu deel uit van de landelijke groep BMK-ers. De groep telt thans 94 fotografen en komt vijf keer per jaar bijeen om elkaars werk te bespreken en in gesprek te gaan met professionele fotografen.

 

Tevens werd door de jury aan 4 fotografen de beoordeling kandidaat-BMK. Het is vaak een gering gradueel verschil op basis waarvan de jury tot een dergelijke uitspraak komt. Men gaat ervan uit dat dergelijke fotografen binnen twee jaar het predicaat BMK kunnen behalen. Gedurende die twee jaar zijn ze volwaardig lid van de landelijke groep BMK. Het zijn Joty Biegel, Jo Frijns, Tineke Moor en Fred Smith.

Het behalen van het predicaat BMK alsmede de beoordeling kandidaat-BMK is geen sinecure en een welgemeend Proficiat is dan geheel op zijn plaats!

 

Om een indruk te geven staan hier de geaccepteerde series.

EXISTENTIËLE DEVOTIE

van John van Loon

HOUSEPARTY van Ger Middelkoop

PASTOOR VAN SCHIMMERT van Jo Frijns

MIJN MOEDER door Fred Smith

EEN EIGEN LEVEN door Tineke Moor

COBI

 NEEFT

GEERT NOIJ

Joty Biegel | Phobia

LensCulture's 10 most read articles of 2017

ARCHIEF

INTERESSANT ARTIKEL

Verrassende straatfotografie

Mesmerized by the raucous energy of city-wide festivals in Spain, this photographer ducks into side streets in order to capture the quiet moments that surround these boisterous events. Photos by David Salcedo.

 

 

beeldexposure = inspiratie + educatie + communicatie

BEELDEXPOSURE voor en door fotografen

samenstelling|onderhoud PETER VAN TUIJL [website]

foto's achtergrond  Peter van Tuijl